Híreket mondok

2014.06.18 14:37

Régen volt időm foglalkozni a honlappal, azóta - szerencsére - jópár új hír összegyűlt Szervét Tiborral kapcsolatban.

Lassan lezárul az idei évad, bár SzT még játszik júniusban a Rózsavölgyi Szalonban (Gyilkosság telefonhívásr), és a Madáchban Színházban júliusban is láthatjuk (Mary Poopins). Viszont egy fejezet már végleg lezárult: a Radnóti Színháztól a Thália Színházhoz szegődöttTibor. Ősztől a Nagymező utca másik oldalán találjuk őt meg, ígéretesebbnél-ígéretesebb darabok szereplőjeként.

Az egyik bemutató: Ken Ludwig: A Hőstenor bohózata, a másik pedig egy francia vígjáték: a Két szék között .

De nem csak a Tháliában (és a már megszokott színházakban: Rózsavölgyi Szalon, Pince Színház, Madách Színház) láthatjuk új szerepben SzT-t, hanem a Centrál Színházban: David Lindsay-Abaire: Jó emberek című színdarabjának főszereplőjeként is.

Talán Mindenki emlékszik még Tibor szilveszteri szereplésére A következő! című tévéműsorban? Akkor megnyerte a játékot hihetetlen teljesítménnyel és vállalta, hogy nyáron majd egy Shakespeare verset ad elő angolul a Duna-parton. A fogadalom május 30-án teljesült, igaz "csak" egy Wordsworth szerzeménnyel (hiszen az eredeti Shakespeare-kel még az angoloknak is meggyűlik a baja). A Daffodils címet viselő vers SzT előadásában megtekinthető még néhány hétig az alábbi linken: Médiatár.

A végére hagytam egy tévéfilmről szóló hírt: a napkban kezték forgatni Madarász Isti rendezésében A Fekete Múmia Átka címet kaptt Rejtő-kisregény feldolgozását. (A kisregény A detektív, a cowboy és a légió és ITT olvasható, ha valakit érdekel.) A filmben SzT lesz Monsieur Georges, és szerepet kapott még, többek között Schmied Zoltán, Radnay Csilla, Haumann Péter, Molnár Gusztáv, Józsa Imre, Kovács Lajos, Hajduk Károly, Vásári József, Nagy Péter, Kovács Vanda, Tamási Zoltán és Hegedüs D. Géza is. Bemutató időpontjáról még nincs hír.