Kritikák

2014.12.21 18:40
Eleve elrendelve (7ora7.hu, szerző: Dicsuk Dániel) 

https://7ora7.hu/programok/jo-emberek/nezopont

"Szervét Tibor első pillanattól fogva távolságtartó, a saját életét féltő, feltört, a kifinomultságot csak megtanult, és annak mázát (végül is jogos) felháborodásával lemosó alakja szintén érthető és átérezhető. Bár a darab ellene dolgozik, játékával sikerül éreztetnie azt, hogy Mike-nak éppúgy igaza van a saját világában, mint Margie-nak az övében."

 

David Lindsay-Abaire: Jó emberek (Magyar Narancs, szerző: László Ferenc)

"[...] s szintúgy ismerős számunkra a kezdettől védekező és már jóval a sarokba szorulás előtt visszatámadó Szervét Tibor nemszeretem életigazsága, melyet a színész az erőszakba átforduló feszélyezettség és a kínos látszatudva­riasság teljes gesztusarzenálját felvonultatva képvisel."

 

Prolisorsok (olvassbele.com, szerző: Bedő J. István)
 
 
A „Jó emberek”-ről Bóta Gábor írta a Népszavában, 2015.01.06-án:
„Szervét Tibor az orvos, aki gondosan vasalt öltönyben, selyemsálban, elegánsan laza igyekszik lenni otthon is. De a kiváló színész megmutatja az uborkafára felkapaszkodottak leplezni próbált görcsösségét, a nagyzolásból a gyakori elbizonytalanodásba váltó érzéseiket. Azt, hogy soha nem lesz képes igazán laza lenni. Hogy a földi javak, a biztos lábakon álló egzisztencia, és a család ellenére, ripsz-ropsz kihúzható lába alól a talaj.”