Üstökös a Csillagos égen - Színházkolónia

2013.11.20 13:33

Üstökös a Csillagos égen - Színházkolónia, 2013.11.01.

 
Inkeri: Üstökös a Csillagos égen 

 

Miért mondanánk, hogy nem vártuk Mohácsiék új darabját, amikor nagyon vártuk. Aztán nem tudtuk szeretni annyira, amennyire szeretni akartuk. Lódarázs leírta a történetet röviden, én ezt most nem teszem. Egyfelvonásos, alig két órás, Mohácsiékhoz képest rövidnek is mondható darabot láttunk. 

Azok, akik az utóbbi időben nagyon képben vannak, sokat járnak színházba, elolvasnak minden interjút, nyílt levelet, üzenetet, ellenüzenet, szemmel követik a színházi életünkben zajló eseményeket biztosan nagyon élvezik, az első egy órát mindenképpen. Röpködnek az aktuális ki-és beszólások, minden nagyon mostani, egy kór összes tünete előkerül.
 
Pamflet. Rossz leírni, de azt hiszem, ez az amivel jellemezni lehet a darabot. Zsigeri reakciók a mindennapokra  (egyes szókapcsolatokat még a bemutató előtti héten adott nyilatkozatokból ismerünk fel). Nem vonatkoztat el, nem emel el a jelentől, ezért nem is tud kifutni semmilyen értelmezhető, befogadó végkifejlet felé.
 
Kovács Márton Szakértők csapatát is szeretjük, de ebben a darabban ők sem tudnak méltó helyükre kerülni, alázattal kísérik az eseményeket.
 
A kitűnő színészi alakítások sem tudják megmenteni az előadást. Pedig Kováts Adél, Szervét Tibor és Gazsó György nagyon-nagyon jól játszik, de a többiek miatt sem lehet okunk panaszra.
 
Siker lesz, szeretni fogják a nézők, mert hiteles, ebben élünk, rólunk szól, kínunkban nevetünk. De ez a darab nem vonul be a hazai színháztörténelembe, mint ahogy megtette a sokunk által olyan nagyon szeretett Egyszer élünk, ami már ott van a minden idők legjobb színpadi művei között. Nem lesz belőle állócsillag, üstökös ez inkább, ami jön s tovább is megy.